tisdag 18 november 2008

Öl i Kiev.



Tyvärr måste jag skriva att det ukrainska ölet generellt sett är ganska trist och intetsägande. Nu har jag inga siffror men det är ingen avancerad gissning att tro att den ljusa lagern står för en förkrossande stor del av ölförsäljningen i Ukraina. Bilden ovan visar några öl som provades på hotellrummet, den vita Baltikan var alkoholfri. Mer eller mindre en meninglös produkt enligt mig, smakade snudd på ingenting. Den får ett mycket lågt betyg, 0,75/5.



Den blåa burken "Slavutich" smakade inte heller mycket, gick att dricka men mer än så var det inte. Lite kemiska toner, en del bröd, gräs, vattnig, papper ja det gamla vanliga. 1,25/5

1715 var aningen bättre, men det slutade ändå med att jag inte drack upp hela flaskan. Gräs, malt, bröd, söt, majs. Väldigt klen eftersmak, ja överhuvudtaget var smaken svag. Ingen öl för mig. 1,5/5



Som ni märker ger jag inga höga betyg för ölet i Kiev. Det är bara att konstatera att vanlig, blaskig ljus lager inte är min grej. Dock var inte situationen helt hopplös, på Arena City Entertainment Complex hade de riktigt god öl. Fyra olika sorters bryggdes på plats, veteöl, bock, pils samt extra. Godast var bocken. Den var rätt söt med tydliga inslag av karamell. Bilden nedan visar bockölet samt veteölet.



Det finns många kiosker på Kievs gator där man kan köpa öl. Priserna är låga, under fem kronor för en halvlitersflaska. Ölet inne på Arena var mycket dyrare, runt 25 kronor för en halvliter men det var det förstås värt men tanke på smaken.

.





Inga kommentarer: