lördag 8 november 2008

Dags att åka till Kiev.

Fredag 14 november är det äntligen dags att åka till Kiev, Ukraina. Det blir flyg med SAS via Köpenhamn och boende på stabila Radissonsas. Tyvärr bara två nätter i Kiev, men då vi landar strax efter 12 lokal tid på fredag så finns det ändå tid till en del kul.

Tanken är att på fredag bara knalla omkring och uppleva staden, finns en hel del sevärdheter i närheten av hotellet, bla St Sofia Katedralen, Golden Gate samt givetvis den berömda shoppinggatan Khreschaty.

På lördag skall den mäktiga statyn, "Fosterlandets moder" besökas. Vid statyn finns även ett fint museum om Andra världskriget, får förstås ej missas.

Jag har en känsla av att Kiev är ett trevligt resmål, det brukar de flesta städerna vara, speciellt i det forna öst. Frågan är vad det finns för öl i Kiev? Ärligt talat känner jag inte till några ukrainska öl förutom Etalon Weissbier.

Dagarna före en resa är alltid lika roliga, en förväntan börjar byggas upp. Inte resfeber, men en slags längtan och nyfikenhet på resmålet. Det verkar som att ju mer man reser desto mer vill man resa. Hur skall man förklara det?

2 kommentarer:

Jonas sa...

Absolut,men det är ändå skönt att komma hem&se hur många av de medhavda ölen som överlevde flygresan.Just nu är det tre resor i rad utan en enda förlust.:-D

Gyllenbock sa...

Onekligen var det bättre förr då man kunde fylla ryggsäcken med öl, nu ställer de löjliga vätskereglerna till det ganska rejält.

Från Kiev följde inget öl med hem, de var helt enkelt för tråkiga.