torsdag 20 september 2018

SBWF, ett säkert hösttecken

Om prick en vecka är det dags för årets Stockholm Beer and Whisky Festival, SBWF. Det är alltid ett säkert hösttecken att bege sig till Nackastrandsmässan och botanisera bland det digra utbudet.

Årets höst har dock varit märklig hittills, så sent som igår var det shorts och t-shirt som gällde men nu ser det ut som att det svalare vädret kommer lagom till nästa vecka, gott så.Glasen ser fina ut men det återstår att se hur praktiska de är att gå omkring med på mässgolvet. (bilden har jag lånat från mässans Facebooksida)

Öppettiderna är de samma som förra året liksom att det blir två helger tors-lör som det varit i många år nu. 27/9-29/9 och 4/10-6/10.

Tors 15-22
Fre   14-23
Lör  11-23

Blir intressant att se hur det ser ut bland utställarna i år. Noterar att ett bryggeri som Nynäshamns Ångbryggeri inte har en egen monter, något som de haft i många år. Istället kör de ihop med ölimportören Great Brands. Det tycks vara en trend som även gäller andra bryggerier i år. Ser att Gotlands Bryggeri kommer att ställa ut tillsammans med Hop Shed Brewery, Lost Island Brewery och Snausarve Gårdsbryggeri. Det är skoj att bryggerier från ön samarbetar.

Utbudet av andra ölfestivaler är onekligen betydligt större än vad det var för några år sedan runt om i landet. Förr vallfärdade de allra flesta som jag känner som har ett stort ölintresse till Nacka men riktigt så är det inte längre. Dock hade mässan nästan 37000 besökare 2017 så ensam behöver man inte känna sig där, särskilt inte om man går på en lördag.

Jag ser fram emot nästa torsdag, är som alltid mycket roligare att gå omkring på mässgolvet än att befinna sig på det vanliga gneget.

Inga kommentarer: