torsdag 22 september 2016

Stockholm Beer and Whisky Festival 2016

Om en vecka är det återigen dags för Stockholm Beer and Whisky Festival i Nacka. I år är det 25-årsjubileum och det hela körs som vanligt tors-fre över två helger, 29/9-1/10 och 6/10-8/10. Värt att notera är att på grund av ombyggnationen av Slussen så går buss 443 från annan hållplats än tidigare, hållplats K är det som gäller nu.

Länge var ölfestivalen i Nacka den enda, sedan några år tillbaka har det dock dykt upp en hel del andra festivaler runt omkring i vårt avlånga land så jag förstår verkligen att många inte tycker att SWBF är lika intressant länge.

För egen del tycker jag att det fortfarande är en härlig höstritual att bege sig mot Nacka. Har varit där varje år sedan 2003 så det är bara att köra på. Fast just i år är det där med höst högst tveksamt, har det regnat överhuvudtaget nu i september? Hmmm, ja den diskussionen borde kanske tas med John Pohlman.

Tipset är som vanligt att undvika att besöka festivalen på de bägge lördagarna, då är det verkligen inte särskilt kul. Trängsel, stress och allmänt jobbigt. Torsdagarna däremot är riktigt trevliga, då finns det tid och möjlighet att prata med folk och att i lugn och ro fundera över vad det är man egentligen har i glaset.

En nyhet för i år är att man som vanlig "dödlig" kan anmäla sig och vara med som öldomare. Det hela sker kommande helg och mera information om det hela hittas här. Jag skulle gärna varit med på det om jag haft möjlighet då det skulle vara intressant att se hur domarna arbetar med att ta fram festivalens bästa öl.

Årets öllista är ännu inte komplett, kanske inte så konstigt med tanke på att det handlar om runt 3000 sådana. Stefan på Ölsvammel arbetar även i år med en öllista, den är värd att vänta på. Där snackar vi verkligen om ett digert arbete. Det återstår att se vad som verkligen inte bör missas då man lullar omkring i Nacka Strand.

Förutom ölfestivalen händer det en hel del annat på stan under dessa dagar, flera pubar har olika typer av event som kan vara intressanta att gå på. Officiellt heter det inte Stockholm Beer Week men för varje år som går känns det mer och mer som att det är något åt det hållet som pågår på stan.

Sist men inte minst en bild på årets glas. (lånad från Stockholm Beer)


Inga kommentarer: