tisdag 12 juli 2016

Fatöl ombord på KLM

Det holländska flygbolaget KLM har inlett ett samarbete med det inte helt okända holländska bryggeriet Heineken om att servera fatöl ombord på flygbolagets långlinjer.

                                              (foto: KLM)

Tanken var att det första ölet skulle serveras den 2:a juli mellan Amsterdam och Curacao ombord på en Boeing 747-400. Det hela har dock blivit försenat i en månad då nödvändiga tillstånd inte blev klara i tid samt att den annorlunda tekniken som krävs uppe i luften som blivit lite försenad. Istället för kolsyreflaska används lufttryck.

Nu tillhör KLM fel flygbolagsallians för min del då jag föredrar att samla poäng hos Star Alliance, främst då SAS och Lufthansa men initiativet är förstås värt att applådera.

Apropå Lufthansa, de hade fatöl ombord redan på 1970-talet. Bolag som Air Canada, Swissair och Trans World Airlines har också haft det tidigare.

                                            (foto: Lufthansa)

Nu tillhör inte Heineken något av mina favoritbryggerier men satsningen är helt klart intressant och smått förtjusande. Undrar om fler flygbolag kommer att följa efter? Craftbeer på burk/flaska är numera inte ovanligt ombord då man flyger, SAS och Mikkeller har ett trevligt samarbete sedan några år. Hos framförallt amerikanska flygbolag kan man hitta bra öl ombord. Alaskan Airlines har exempelvis öl från Alaskan Brewing Company, hos Delta Air Lines kan man hitta Ballast Point Sculpin IPA. Ja listan kan göras rätt lång.

Att vara ölnörd är verkligen inte tokigt i vår tidsålder, det går verkligen framåt nästan överallt till och med då man flyger.

Inga kommentarer: