söndag 19 juni 2016

Temakväll Hoppin Frog

Hoppin Frog Brewery från Ohio i USA är ett av de bryggerier som verkligen visade vägen för mitt tämligen stora intresse för öl. 2009 släpptes deras härliga Imperial Stout B.O.R.I.S The Crusher på Systembolaget. Sedan dess har B.O.R.I.S liksom andra öl från bryggeriet då och då kunnat köpas på bolaget.



Öl från Hoppin Frog finns och har funnits på utvalda krogar i Stockholm sedan dess. Bryggeriet har även medverkat på några CBC i Köpenhamn, bland annat premiäråret 2012 då jag hade det stora nöjet att råka sitta bredvid bryggmästaren Fred Karm och hans fru. Väldigt trevliga personer bägge två.

För en tid sedan såg jag att Beergium i Belgien hade fått in ett gäng öl från Hoppin Frog. Hörde med Eddan och Eirik om de var intresserade av ett gemensamt köp. Det var de, ja något annat var inte att vänta då även de bägge herrarna gillar öl från Hoppin Frog.

Nio olika öl beställdes, av dessa var åtta nya för mig. Priserna varierade, 10-20 EUR för en flaska på 65cl. Som vanligt var leveransen snabb och flaskorna mycket bra paketerade i kartongen.

Vi bestämde oss för att ha en temakväll "Hoppin Frog". Numera är det rätt sällan som såpass många nya öl dricks från ett och samma bryggeri på en kväll. I lördags var det i alla fall dags att ses och filosofera över de olika flaskorna.

Det är bara att konstatera att de svarta ölen var godare än de ljusa, kvällens bästa var Hoppin Frog Rum Barrel Aged BORIS The Crusher. Len, elegant och fyllig med smak av framförallt kaffe och rom.



En udda "öl" var Hoppin Frog Liquor Barrel Aged Turbo Shandy Citrus Ale (Bourbon). Söt med mycket citrus och lite jäst. Lätt syrlig. Mer som juice, dock rätt stark sådan då den ändå var på 7%. Har druckit Radler i Tyskland men de varianter som jag druckit där har alltid varit alkoholsvaga.


Helt klart är den en både rolig och intressant övning att dricka en del flaskor från samma bryggeri under en kväll. Generellt sett var ölen bra även om det var få som direkt imponerade på mig. Som alltid är det bra att variera stilarna för att få ännu bättre känsla för vad bryggeriet kan tänkas gå för. Undrar vilket bryggeri det kan tänkas bli nästa gång?

Inga kommentarer: