torsdag 14 juli 2016

Ett besök på ölbryggan.

Som bekant satsade Spritmuseum hårt på öl under 2015. En trevlig utställning fanns att titta på liksom en ölbrygga där olika bryggerier från Sveriges Oberoende Småbryggerier gästade under året.

Det var lite osäkert om ölbryggan även skulle finnas i år men då det hela blev en sådan succé så återkom den till min stora liksom många andras glädje. I lördags tog Eirik och jag den korta båtturen till Djurgården från Slussen med Djurgårdsfärjan. Har man ett SL-kort ingår resan i det. Att vara på sjön är alltid trevligt och att se Stockholm i sommarskrud från vattnet kan aldrig vara fel.

Istället för att gå till Gröna Lund vid ankomst svängde vi till vänster och gick i några minuter tills vi var framme på Ölbryggan.Denna lördagen var det Bryggeriet Stenhammaren från Sundsvall som stod i fokus. Fyra olika öl hade de med sig, av dessa var tre okända för mig. Tidigare hade jag druckit ett av deras öl på fat på Akkurat. Förutom ölen från Stenhammaren fanns det även öl från andra småbryggerier, totalt 16 olika tappar. För den som inte hittar något intressant på fat finns det även en flasklista.Praktiskt nog fanns ölen att köpa i två storlekar, vi nöjde oss med det lilla glaset. Tyckte att alla de tre nya ölen från Stenhammaren var väldigt snälla och inte sådär alltför spektakulära. De slank ner snabbt och kändes lättdruckna. Det är verkligen inte fel att sitta och dricka en öl eller två samtidigt som man tittar på alla fritidsbåtar i hamnen som är mitt framför nosen på en. Precis som förra året är det väldigt schysst att besöka Ölbryggan då vädret är stabilt. Stället är somrigt och på de besök som jag gjort där har det alltid varit rätt lugnt och skönt.Sommarens återstående besökande bryggerier är följande:

15-16/7 Oppigårds Bryggeri
22-23/7 Strömsholms Bryggeri
29-30/7 Strömsholms Bryggeri
5-6/8     Jädraås Bryggeri
12-13/8 Jämtlands Bryggeri

2 kommentarer:

Jonas sa...

Där känns det som att man skulle bli sittandes ett tag. Den lilla detaljen pengar/tid som saknas, men nästa år då jävlar!

Gyllenbock sa...

Har man inte tid så får man ta sig tid, var det inte så Markurells i Wadköping sa? Har du inga gamla zloty som du kan växla in?