onsdag 14 oktober 2015

Vågar man hoppas på en Stockholm Beer Week?

I samband med ölmässan i Nacka hände det en hel del ölmässiga saker i huvudstaden. För egen del besökte jag två olika event på de två BrewDog-barer som numera finns i Stockholm.

Först ut var det "Dark Side of the Brew" på Kungsholmen. Det var en tisdag då de 16 tapparna på en tisdagkväll enbart innehöll svarta godsaker. För att göra det lite extra stämningsfullt släcktes det mesta av belysningen i lokalen.Att sitta och sippa på några tunga pjäser på en tisdagskväll är inte helt fel. Av de nya ölen som provades blev jag mest förtjust i BrewDog Dog D. (låter nästan som en rappartist). Väldigt potent med sina modiga 16,1%. Torkad frukt, alkohol, choklad och lakrits. Söt och med en lång och värmande avslutning.En kul kväll var det som inte blev alltför lång, förmodligen är det bra att köra ett sådant event på en tisdag då folk för det mesta håller igen. Hade det varit på en lördag vet man aldrig hur det hade slutat.

Event nummer två skedde på BrewDog Södermalm på ölmässans sista lördag. Founders Brewing Tap Takeover stod på schemat. Ett trevligt event som inte var överbefolkat. När vi stod vid baren och provade några öl från Founders började en amerikansk gentleman prata med oss. Han pratade på en hel del. Till slut frågade jag honom om han jobbade på Founders? Svaret var att han var en av grundarna. Jaja, så kan det gå. Han var ganska perplex över att det inte var någon kö utanför då det ändå serverades Founders KBS på fat. Enligt honom hade det varit en lång kö utanför om det hela hade utspelat sig i USA. Vi svarade att i Sverige är vi lite bortskämda.Bägge två eventen var roliga, de hade förstås kunnat ske en annan tid på året än just under ölmässan men det ger mig ändå hopp på något sätt.  Det sker som sagt en hel del i stan under Nackamässan men vågar man hoppas på en framtida Stockholm Beer Week där det händer mycket mera "ölgrejer" i Stockholm? Tänk att Göteborg skulle hinna före även där.

Vore inte helt fel att ta semester i september, inte för att jaga älg men däremot "jaga" öl. Vem vet vad framtiden har att bjuda på?

Inga kommentarer: