torsdag 13 augusti 2015

Långhelg i södern, fredag.

Efter en god nattsömn och lite intag av frukost var det dags att bege sig till utlandet, ja det är verkligen smidigt att ta sig från Malmö till Köpenhamn, runt 30 minuter tar resan. Vi löste en 24-timmars t/r biljett som kostade 210 per skalle. 


Vårt första stopp för dagen blev Warpigs som inte ligger långt ifrån Köpenhams Centralstation, Hovedbanegård. Första gången jag besökte Warpigs var under CBC i maj, då var det livat och mer eller mindre fullsatt. Detsamma kunde inte sägas nu, det var inte fler än 15 gäster varav de allra flesta valde att sitta utomhus. Lokalerna är stora med klassiska bänkar så det finns verkligen plats för många.Några öl som var riktigt, riktigt goda var Warpigs/Boneyard Notorious och Warpigs/Bells Hopslam där den sistnämnda var den som var den godaste av de två. Verkligen färsk med en balanserad beska och sköna dofter och smaker av tropiska frukter. Riktigt lättdrucken trots sina 9%.

Warpigs egna IPA, Lazurite var även den mer än godkänd. Förstås färsk och välhumlad. En annan samarbetsbrygd som provades var Warpigs/B.Nektar Black Fang som jag inte blev så imponerad av. Tyckte att det var för mycket smak av glögg i den, glögg är inget som jag hyllar högst här i världen.

Det är aldrig fel att äta lunch, särskilt inte på ett ställe vars mat jag hört mycket gott om. På Warpigs dominerar köttet totalt. Vi provade tre olika typer av kött, brisket, spareribs och pork shoulder. Köttet var klart stabilt men någon "wow-känsla" infann sig inte. Vissa bitar kändes för salta dessutom var det typ likadan kryddning i alla bitar. Något som däremot var riktigt gott var ställets Mac 'n' Cheese.Nu ska man inte få för sig att jag var missnöjd med besöket, absolut inte. Nivån på ölen var riktigt bra och maten var mer än ätbar. Ibland har man dock höga förväntningar som inte riktigt infrias. Jag har hört att inflation kan vara skadligt så någon Three Floyds Dark Lord Aquavit för 999 DKK köptes inte.När vi kände oss nöjda med Warpigs tog vi en taxi till Mikkeller & Friends. Vi började i deras flaskbutik som det alltid är kul att mysa omkring i. Jag lyckades hålla emot den allra värsta köplusten även om det inte var så lätt med tanke på allt gott som fanns på hyllorna och kylarna.Ett besök på Mikkeller & Friends idag jämfört med hur det var i början känns lite annorlunda. Jag som inte ränner i Köpenhamn alltför ofta kände inte igen många av de anställda. Inte för att det egentligen spelar så stor roll, servicen var som vanligt mycket bra.

Efter att vi shoppat färdigt satte vi oss i den ena bardelen (den andra var avstängd för renovering). Alla kranar var dock igång så det var bara att beta av några.


I ärlighetens namn var det inget av de provade ölen som verkligen stack ut som något himmelskt även om jag tyckte att Superstition Safeword var lattjo, om än en väldigt söt mjöd.Ännu en droska vinkades in och det åktes till världens första Mikkeller Bar, originalet på Viktoriagade. Från den baren har jag många fina minnen så det kändes verkligen som att komma hem. I mitt tycke den mysigaste av de olika Mikkeller barer jag besökt.Här var det ett par flaskor som briljerade, bägge väldigt goda men på olika sätt. Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel BA Slyrs och The Bruery Rueuze. Förstnämnda härligt krämig med mycket choklad, vanilj, ek och lite torkad fruit. Sistnämnda skönt syrlig och elegant med fina inslag av druvor. Toppenöl båda två.Tanken innan det var läge att bege sig tillbaka till basen i Malmö var att även göra ett besök på Fermentoren. Det visade sig att vi inte hade någon ork till det, istället fick det bli en sen middag på ett pizzahak innan tåget tillbaka togs.

På rummet delade vi på ett par flaskor innan vi alla somnade mer eller mindre på direkten. Att vara på öljakt eller vad man nu ska kalla det kan ibland vara ett hårt jobb. Som tur är det väldigt kul också, ja jag lär väl aldrig tröttna.

Att åka på en rejäl dagstur från Malmö till Köpenhamn visade sig gå hur smidigt som helst. Hotellpriserna i Köpenhamn kan vara riktigt höga så det är inte alls omöjligt att samma variant körs igen i framtiden.

3 kommentarer:

ellroy sa...

Den där tågbiljetten, köpte du den i en automat på Malmö C?

Gyllenbock sa...

Köptes i en automat på stationen Triangeln, hur smidigt som helst. Bara att ange vart man ska åka.

Magnus sa...

Lite och dyr mat på Warpigs fast deras Texas smörrebröd är kul , serveras med bourbon whiskey , hamnade i "matkoma" efter att ha försökt äta upp den själv