onsdag 25 september 2013

Smygläsning av andra numret av c/o HOPS

Fick en inbjudan till smygläsning av det andra numret av c/o HOPS, igår var det dags klockan 18:00 på Hotell Amaranten, Kungsholmen. Passande nog hade jag en ledig tisdagkväll så det var bara att tacka ja och bege sig dit.


För den som inte vet är c/o HOPS ett magasin om hantverksöl, med nyheter från ölvärlden, ölskola, mat med mera. Chefredaktör är Pelle Stridh och tidningen ges ut av Me and My Magazines. Det första numret gavs ut i juli 2013, nu var det alltså dags för nummer två.

Nummer två har temat Höst och är på 132 sidor. Designen känns trevlig, bilderna i magasinet är fina. Bland innehållet märks ett avsnitt om Tyskland (Oktoberfest, ölkultur samt den nya ölscenen), resereportage Belgien (belgiska bröder, brasserier och barer), ölskola, bryggeribesök i Sverige (Eskilstuna Ölkultur), Matjobb (höstens smaker med Christian Hellberg och Griffins), krönika av Edward Blom med mera.

Upplevde innehållet som stabilt, det är skoj att det numera finns ett seriöst svenskt magasin om öl, denna ädla dryck som vi alla älskar. Finns det någon nackdel med c/o HOPS är att den läses klart alldeles för snabbt, med ett varierat och i de flesta fall intressant innehåll går det undan med läsningen. Jag som älskar att resa och läsa resereportage skulle även vilja se ännu fylligare sådana.

Tackar för inbjudan till smygläsningen och ser framemot nummer tre som släpps på självaste luciadagen.


SBWF i Nacka som börjar imorgon kommer c/o HOPS ha en egen monter där det går utmärkt att köpa ett exemplar eller teckna en prenumeration för den som är intresserad.

Inga kommentarer: