söndag 11 augusti 2013

Ett besök på Ölbaren NK Saluhall

Jädraås Bryggeri är ett bryggeri som det sällan talas om. Ett gott samarbete har de i alla fall med NK i Stockholm, något som märktes extra tydligt tidigare i somras då tre samarbetsbrygder lanserades.

Två av dessa, Jädraöl NK Saluhalls FIPA och Lager är på 3,5% så de finns att köpa på hyllan på NK, Jädraöl NK Saluhalls IPA får man vackert dricka inne på baren på NK då den är på 6%. Något som jag passade på att göra i lördags då jag var på en liten shoppingtur.


Ölet var lätt disigt koppar med en stort och fast skum. Doften var ganska diskret, inte så humlig som man kanske kunde förvänta sig. Lite grape, karamell och en lätt blommig humlighet fanns det dock. Smaken bjöd inte heller på några jättesensationer, förutom en lätt humlighet fanns där karamell, lite såpa och grape. Avslutningen var medelbitter. (noterbart är att jag fick ett glas vatten till ölet utan att ens behöva fråga om det, det sker verkligen inte dagligen så plus till Ölbaren på NK för det)Ok, nu kanske jag förstår varför det inte pratas så mycket om Jädraås Bryggeri, deras öl är överlag väldigt snälla. Klart drickbara i de flesta fallen även om de inte lämnar några större intryck.Vissa är försiktiga generaler och andra är mer offensiva, kanske är lika bra att det är så? Finns något för alla så att säga.

Något som det talas förvånansvärt lite om är Ölbaren på NK, det är ju riktigt trevligt att kunna dricka en öl efter att ha flanerat omkring i varuhuset. Stället hittas i varuhusets bottenvåning, intill saluhallen. Flaskan som köptes vid baren kostade 65 så överprissatt kan man inte kalla det. Maten är också stabil och normalt prissatt. I skrivande stund har de ungefär 110 olika öl, det finns alltså något för alla.

Det som talar emot Ölbaren är de udda öppettiderna, när varuhuset är stängt så är även Ölbaren stängt. Några sena kvällar är det alltså inte tal om.

Vill också passa på att meddela att det nu blir ett par veckors semester utomlands, bloggandet får alltså vila. Dock kan jag nästan garantera att det kommer att bli några intressanta ölrelaterade inlägg om resan. Aloha så länge!

Inga kommentarer: