söndag 16 september 2012

K:rlek

Wikipedia definierar kärlek enligt följande: "Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation, mot mer allmänna konkreta ting som naturen, kyrkan eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen....."

Enligt mig kan kärlek även handla om öl, av öl blir man oftast glad och positiv. Känslorna sätter igång, kinderna blir röda. Nyligen kom det ett pressmeddelande från Sveriges ledande importör av premiumöl Brill & Co om kärlek, samarbetsölet med Mikkeller, K:rlek Höst/Vinter. I våras kom den stora framgången K:rlek, nu är det alltså dags för nästa öl. Enligt marknadchefen på Brill & Co, Marc Schuterman känns det lite vemodigt att släppa taget om första utgåvan när den blev en sådan framgång men "samtidigt bygger konceptet på att lansera nya utgåvor av K.rlek i takt med modesäsongerna vår/sommar respektive höst/vinter, så att ölet ständigt känns uppdaterat och rätt i tiden." Måste passa på att nämna konstnärinnan Sara Nilsson som formgivit den tjusiga etiketten.

K:rlek drack jag vid några tillfällen och tyckte att den var helt ok, alltså var det inte helt otippat att det igår råkades besöka Bishops Arms på Folkungagatan som var det förstå stället i Sverige som sålde det nya ölet på fat. Värt att notera är att ölet kommer som en tillfällig lansering till Systembolaget 1/11. En inte alltför vågad gissning från min sida är att ölet även kommer att finnas i Nacka om knappt två veckor, det återstår att se.

Den naturliga frågan är förstås hur mycket kärlek det var i K:rlek Höst/Vinter?

En första iaktagelse var att ölet doftade friskt av framförallt ananas men även andra frukter. Helt klart åt det söta hållet. Även spår av malt. Smaken kändes färsk och humlig men med malt i bakgrunden. Till en början inte så bitter men däremot var avslutningen torr och tämligen bitter. Även en lätt jästighet och lite nyanser av gräs. Väldigt drickbar öl enligt mig, inga krusiduller utan en skön dos "vardagskärlek" eller vad tusan man nu ska kalla det? De 0,3 liter försvann snabbt.

Jag gav betyget 3.6/5

Kram!

2 kommentarer:

Vedrana Corluka sa...

Hej!

Jag kan meddela att K:rlek höst/vinter kommer att finnas på Ölfestivalen i Nacka. Vi ses där!

/Vedrana Corluka, marknadsassistent på Brill & Co

Gyllenbock sa...

Hej! Fint att höra! Kommer garanteras att provas igen, väl mött!