lördag 2 juni 2012

Lunch på OT

För en tid sedan var Eirik och jag på en trevlig onsdagslunch på Oliver Twist, en god hamburgare blev det samt mjölk i glaset, eller inte. Precis som på Akkurat erbjuder OT schysst cask-ale, en sådan fick det bli till en början.

RCH Double Header var egentligen ingen märkvärdig öl men skönt drickbar och läskande. Maltig med lite kola liksom frukt. Torr avslutning med en hygglig beska. Typisk öl som man kan dricka några av utan att egentligen reflektera alltför mycket.

Nya öl från USA hade de fått in, ett par av dem passade vi på att prova. Först ut var elefantölet, Tallgrass IPA. Rejält humlig med gräs, frukt och lite spår av bröd. Jag upplevde ölet som behagligt och snällt, inte extremt gott men helt ok.

Sista ölet blev en Fegleys Brew Works Hop Explosion. Här snackar vi om ännu mer humle, känslan var nästan åt det "råare" hållet. Väldigt mycket grape. God men inte super. Kändes aningen endimensionell.

Fler öl än så hanns det inte med denna gång då andra förpliktelser väntade. Eirik åkte hem för att grilla, jag stack mot Östermalm där det vankades schysst trerätters och dryck med herr Silenzi på Brasserie bobonne. Champagne och vin, jojo det fungerar det också. Mätt det var jag.


Inga kommentarer: