tisdag 19 juni 2012

Lördag på Sorbon

Trögt det går det med skrivandet för tillfället men här följer i alla fall ett inlägg om ett lördagsbesök som Eddan, Eirik och jag gjorde på Sorbon den 9/6. Det var blott mitt andra besök på Sorbon, första gången var i juni 2009 då som nu hade Sorbon Amerikadagar med en drös intressanta öl från USA samt förstås mat med stora influenser från det stora landet på andra sidan pölen.

Jag började med ett fatöl, Pizza Port Spitting Cobra IPA. Ölet var sött och fint humligt med mycket ananas. Bra balanserad och med en fin eftersmak. Jag gillade det! En till rackare från Pizza Port hanns med, nämligen Shark Bite Red Ale. Inte lika bra som förstnämnda men helt klart ett stabilt hantverke. Lite jordig med örter och maltig.

Maten ja, det var inte helt enkelt att bestämma sig för vad äta, hamburgare är alltid gott, det fanns möjlighet att beställa ett slagskepp på hela 1kg, lockande det var det men till slut föll jag för "Fall Creek steak" vilket var en Angusryggbiff på 300 gr med diverse tillbehör. Till det dracks en Diel du Ciel Route des Epices. Det ölet har ganska mycket smak av peppar vilket jag tyckte passade bra till den goda maten.

När vi satt och smälte maten och njöt av tillvaron sa det pang och så var det fyra olika öl från Stillwater på bordet, tre av dem hade jag inte druckit tidigare, Cellar Door, Stateside Saison samt Autumnal. Av dem föll jag mest för Cellar Door, skönt drickbar witbier vill jag lova.

Det blev rätt många öl under vår sittning, tänker inte nämna alla men en var Southern Tier Mokah som dracks till den smått bisarra men väldigt goda friterade Mars med glass. Första gången jag såg den efterrätten i Sverige. Friterad pizza är väl nästa grej att prova i den genren. Ölet ersatte kaffet till efterrätten.

Kvällens godaste öl var Port Brewing Older Viscosity. Verkligen en härlig pjäs som var fin att smutta på. En flaska räckte ett tag för tre personer.

Diel du Ciel Corne de Diable fanns på fat, varför inte prova den också? En solid IPA från Montreal även om den inte riktigt höll högsta klass.

Sista ölet blev en Weyerbacher Heresy, från ett för mig nytt bryggeri. Sådant är ju alltid kul. Typiska dofter och smaker som man brukar hitta i en Imperial Stout om än något "tunn".

En trevlig lördag det var det, Sorbon är verkligen ett ställe som det är värt att besöka, jag kan garantera att det inte kommer att dröja några år till mitt nästa besök. Har nog aldrig pratat så mycket öl med  krogpersonal tidigare. Maten var bra, ölen höll god klass med några riktigt unika, då syftar jag på ölen från Pizza Port som aldrig tidigare funnits i Sverige. Bara en sådan sak.

Inga kommentarer: