tisdag 20 december 2011

Nya öl nummer 600 i år

Häromdagen drack jag öl nummer 600 i år, ja för mig nytt öl som jag tidigare ej satt betyg på. Nytt personligt rekord, javisst! Ölet som fick den stora äran att bli nummer 600 var Ægir Ratatosk Double IPA, förövrigt öl nummer 10 som jag druckit från Ægir Bryggeri. Flaskan köptes av Basunen i Norge för några veckor sedan.Ölet var lite disigt, ett stort fint skum. Doften bjöd på en hel del humle, frukt men även malt och kola. Smaken var rätt söt, fräsch med en trevlig humlighet och beska. Tyckte mig även ana små, små doser av lakrits. Stabil norsk "Västkust-IPA". Inte absoluta världsklass men tillräckligt god att en flaska till hade suttit fint.

3.7/5

Just ja, för den som inte kan sin nordiska mytologi kan jag meddela att Ratatosk var/är en ekorre som sprang/springer upp och ner i världsträdet Yggdrasil och befordrar förolämpningar mellan draken Nidhögg vid trädets rot och örnen Hräsvelg i trädets topp. Vad nu det har med saken att göra?

4 kommentarer:

Kristopher sa...

Gratulerar! Fan vad sugen jag blev på IPA nu..

Eirik sa...

Och då har vi ännu inte provat "Vestkyst-IPAn" som också tog med hem. Det blir på onsdag! Tillsammans med lite annat smått och gott som jag har planerat

Eirik sa...

I övrigt drack jag min öl nr 800 i onsdags ... men tyvärr inte 800 i år, men totalt.. ja ja - jag får gasa på lite :)

Gyllenbock sa...

Kristopher: tack, ja IPA blir man sugen på mest hela tiden.

Eirik: ser verkligen fram emot nästa onsdag, det blir årets sista ölprovning. Ska jag ta med mig något? 800 öl är inte så tokigt, men du måste öka takten. Min kapten sa i lumpen angående att ligga efter: "ta längre steg och oftare..."