tisdag 13 december 2011

Julmustprovning på en ö i Mälaren

Igår var farbror Fettisov och jag ute på sjön, fiske blev det bara i 25 minuter med resultatet 1-1 i gäddor. Sedan åkte vi till en närbelägen ö för att göra lunch och testa fyra olika julmustar. Helt klart var det magarna som bestämde dagordningen.Startfältet var följande:

Nygårda Julmust Lagrad på Bourbonfat
Nygårda Julmust
Mora Must
Apotekarnes JulmustLika bra att säga det direkt, den dyraste flaskan, det vill säga den lagrade från Nygårda tyckte vi båda vann, och då skall ni veta kära läsare att Fettisov får anses vara en expert vad gäller julmust. En gång i tiden fick han t o m magkatarr efter att ha druckit lite väl mycket av den ädla drycken.

Nygårdas vanliga julmust var lite för kort i smaken, Mora must hade jag sparat från förra året, innehållet var fortfarande ok men visade vissa trötthetstecken. Apotekarnes slinker alltid ner, den kom som god tvåa i vår enkla lilla provning. Har ni inte druckit den bourbonlagrade varianten från Nygårda så för Guds skull gör det! Inte alls lika söt som vanlig julmust, att drycken lagrats på bourbonfat kändes i smaken, ja riktigt elegant för att vara en julmust. Skrev jag att musten enbart går att köpa på Systembolaget? Aktuell lagerstatus hittas här.

Inga kommentarer: