torsdag 18 december 2008

Provade julöl.



Kom precis på att jag missat att skriva några kommentarer om några julöl som jag provat de senaste veckorna, nämligen Dugges Rudolf Ren Ale, Grebbestad Julöl samt Nynäshamns Mysingen Midvinterbrygd.

Glömde att ta bild på Rudolf samt Mysingen, hoppas att ni överlever trots den lilla fadäsen.

Rudolf Ren Ale har något i smaken som jag inte riktigt blir klok på. Färgen är svart och ölet doftar mycket av bla rök, kaffe, bränd malt samt nötter.

Smakar mycket malt, lite syrligt och ganska söt. Hittade även lite rostade röktoner samt lakrits. Mycket beska, inte helt oväntat då ölet kommer från Dugges. Gott utan att briljera.

3,5/5

Grebbestad Julöl har en vacker bärnstensaktig färg. Doftar malt, kryddor, russin samt lite rostat. Lite småsöt smak med inslag av russin, nötter och malt. Eftersmaken inte alltför lång, helt ok men precis som med Dugges är det inget öl som hamnar överst då det gäller årets julöl.

3/5

Förövrigt är jag lite sugen på att prova Grebbestads julmust, undrar var man kan hitta den?

Mysingen Midvinterbrygd har en mörk färg. Ölet har en trevlig kryddig doft (med svaga toner av apelsin). Ölet är smakrikt, humlebeskan är fin och kryddigheten är verkligen julig och speciell. Lite av en personlig favorit vad gäller julöl.

4,25/5

Ställningen vad gäller julöl anno 2008:

Corsendonk Christmas Ale 4,5
Mysingen Midvinterbrygd 4,25
Jämtlands Julöl 4
Hibernation Ale 4
Rudolf Ren Ale 3,5
Nils Oscar Kalasjulöl 3,5
Midvinternattens mörker 3,5
Grebbestad Julöl 3
Falcon Gammelbrygd 3
Falcon Julmumma 2
Tokens Julefröjd 1

2 kommentarer:

AndersAnd sa...

Vad organiserad du är med dina omdömen! jag själv har julöl anteckningar på tre olika datorer samt i ett anteckningsblock.. Tänkte försöka samla ihop alla till julafton och summera denna jul då.. Jag har dock missat en massa och hinner/orkar inte prova mig igenom det som kommer från de större bryggerierna men något ska man väl få ihop.. Närmast ska man komponera ihop en öl lista till julafton också, lättare sagt än gjort!

Gyllenbock sa...

På julafton dricker jag nog bara mjölk. :)

Vet inte om jag är så organiserad, så många öl handlar det inte om.