tisdag 20 april 2021

Årets första grillning på Basunen.

I fredags (16/4) samlades Eddan, Eirik och jag för årets första grillning. (misstänker att det blir ytterligare några innan grillen får ta vintervila)

Solen den sken stabilt så vi började med ett par bägare på framsidan där solen värmde behagligt. Eirik är med i Mikkeller Beer Club så han får hem en låda varje månad. Denna gången handlade det om april-lådan och ingen av oss hade tittat på vad det kunde tänkas innehålla. Slumpvis drack vi de olika öl som lådan innehöll. Blev även några andra öl men vårt huvudfokus låg på lådan.

Fast vi började med en Mikkeller Baghaven Pantao 2020 som inte kom från nämnda låda. Ganska sur med funk, persika och fattoner. God men inte det bästa jag druckit från Baghaven. 


 

Warpigs Solar Lodge var ganska god även om jag provat bättre öl i stilen. (NEIPA). Warpigs Bone Orachard dracks också, en rätt snäll och torr porter. 


 

Som sagt vi tog öl slumpis ur lådan och nästa blev Mikkeller San Diego Toasties Shake. Väldigt söt och med en väl dold alkohol (13,5%). Jag är inte överförtjust i dessa otroligt söta "godis-stouts" men denna var ändå klart drickbar men en flaska på egen hand hade jag aldrig pallat med. 


 

Eddan hade med sig en Hoppin Frog Black Friday Waffle T.O.R.I.S. (beställd från Glasbanken, kostade 269 sek)


 

Helt ok även den men långtifrån prisvärd. Nä, Hoppin Frogs vanliga Imperial Stouts är så mycket godare. 

Hur gick det då med grillningen? "Lysande Sickan", som det lät i Jönssonligan. Köttet från Kötthallen i Viksjö var verkligen bra liksom tillbehören. (den hemmagjorda potatissalladen var bland det godaste jag ätit inom det gebitet)


 

Lysande var också Tilguin a l'Ancienne 2019-2020. Snacka om att den alltid levererar. 

En skoj liten provning var det, då jag trodde att det var dags att börja tänka på refrängen plockades det fram en ost- och charkbricka, härligt med sådana överraskningar och snacka om en trevlig avrundning på dagen.


 

Fick även låna en bok som jag med stor förtjusning ser fram emot att läsa. Kekkonen är Kekkonen, annat kan man inte säga.



Inga kommentarer: