fredag 22 januari 2021

Reseråret 2020.

Reseåret 2020, ja vad ska man säga? Året började med en efterlängtad bonuspoängsresa till Melbourne i mitten av februari, en stad som jag inte hade besökt tidigare. Blev även en avstickare till Tokyo innan hemfärden. 


 

Melbourne är Australiens näst största stad efter Sydney, dryg 4,4 miljoner invånare kontra 4,8 miljoner. Jag fick aldrig någon riktig känsla av storstad då jag knallade omkring på gatorna i Melbourne, det mesta kändes väldigt lugnt och behagligt. Ölställena var många och bra med stor variation i stil. Från det gamla insuttna till det väldigt moderna. Australien är ett sympatiskt land, skulle kunna tänka mig att bo där då landet känns som ett land som fortfarande har kvar "sunt förnuft". 


 

Känslan av storstad upplever man verkligen i Tokyo. Brukar säga till folk att Tokyo inte är någon direkt vacker stad men fantastisk ändå. Det finns så mycket att uppleva i Japans huvudstad, har man dessutom sinne för detaljer, gärna sublima sådana så kan det inte bli bättre. Tre gånger har jag varit i Tokyo, har verkligen inget emot att åka dit igen då tiderna är normala. (är det bara jag som har en känsla av att det framflyttade Olympiska sommarspelen 2020 inte kommer att bli av i år heller?)


 

Ölmässigt är Tokyo en hyvens stad även om jag inte skulle ha något emot om där fanns fler bryggeripubar. Mikkeller Tokyo var det förstås kul att besöka, även kul att amerikanen som jobbade i baren kunde japanska. Känns klart svårt att klara sig i Japan om man inte talar åtminstone hygglig japanska. 


 


Förutom Melbourne/Tokyo fanns det inga andra resor bokade eller planerade i mars förra året även om det förstås fanns en del funderingar. När sedan restriktionerna och eländet satt igång på allvar dog resplanerna kan man säga, förra sommaren var jag inte direkt sugen på att åka någonstans. 

Den längsta resan som jag gjort till dags dato sedan februari 2020 är en trevlig utflykt till Sandhamn i augusti förra året. Dit är det hela 62 kilometer från ytterdörren här hemma. 


 

Förhoppningarna för reseåret 2021 är minst sagt försiktiga. Kanske kan det bli något i sommar eller tidig höst, just nu är jag framförallt intresserad av Helsingfors, Köpenhamn, Berlin, Prag och Warszawa. 

USA vill jag förstås åka till men det känns inte aktuellt 2021. Denver lockar, skulle även vilja se mer av det "riktiga" USA bortom kuststäderna. Dricka en bira i en håla i Pennsylvania samtidigt som man snackar politik, om jag nu skulle våga det. Det där med politik är ju oftast ett känsligt ämne.

Inga kommentarer: