fredag 14 augusti 2020

Pubrunda torsdag 30/7.

Juli avslutades på ett lika värdigt sätt som den började, med en pubrunda med farbror Tom. Några av de ställen som vi besökte i början av juli besökte vi även denna gången men främst ska jag skriva några rader om ett par ställen som var nya för min del. 

Det första nya stället som vi besökte var Whippet Lab som ligger på Södermalm. Helt klart ett lite annorlunda ställe jämfört med de som jag brukar besöka men det intressanta är att de brygger egen öl, en bryggeripub/restaurang helt enkelt. 

 

En egen öl hade de under vårt besök, Whippet Lab Kaivalya Isolation IPA. Smakade lite mango, koriander och "örter". Inte världens godaste öl men drickbar. Kul ändå med ett ställe som brygger egen öl, låt vara att de bara hade en egen på fat. 

Beer & Play hade varken Tom eller jag besökt tidigare. Ett stort ställe med en hel del olika spel som arkadspel, biljard, pinnball med mera. Nu var inte vi där för att ägna oss åt idrottande utan det var förstås öl som var i fokus. 

 

23 fatöl plus en hel del burkar och flaskor fanns för den törstige. Vi ägnade vår uppmärksamhet åt fatutbudet. Gott och blandat fanns det, de två som jag tyckte mest om var från det för mig okända amerikanska bryggeriet Odd Breed Wild Ales. Odd Breed The Blue Remains var godast, trevligt sur med bär, lite ek och funk. 

 


Det känns helt klart som att jag kommer att titta in hos Beer & Play lite då och då, med andra ord så fattade jag tycke för stället. 

Ett annat ställe som jag fattade tycke för redan vid första ögonkastet är Zum Franziskaner. Precis som på vår runda för fyra veckor tidigare så blev vi sittandes där en stund, ett par goda tyskar i sejdlar blev det men vi passade även på att dela på en flaska Cantillon Menu Pineau som ingen av oss druckit tidigare. Förstås väldigt god men även lite mera "soft" jämfört med hur en Cantillon brukar vara. 

 

För den som undrar så besökte vi även Omnipollos Hatt, BrewDog Södermalm, Oliver Twist och Stigbergets Fot. Det blev vad man kan kalla för rutinartade "arbetsbesök" på de fyra ställena. 

 

Återigen kan jag inte annat än att tacka Tom för ännu en schysst runda.


Inga kommentarer: