torsdag 19 december 2019

Tre öl från Svartbergets Fjällbryggeri

Tidigare i höstas besöktes Nolia Beer, då provade jag några öl från Svartbergets Fjällbryggeri beläget i Åre. Tyckte att det rörde sig om stabila öl, det blev inte sämre av att det var ett glatt gäng i deras monter.



Blev lite nyfiken på att se vilka öl de har på Systembolaget. Det visade sig att det fanns sju stycken, fiffigt nog gick det att beställa deras öl till valfritt Systembolag, slapp alltså ta en tur till Jämtland. Nu är det inget fel på Jämtland, men ni fattar. Några av de öl som fanns på Systembolaget hade jag provat tidigare så nöjde mig denna gången med att koncentrera mig på de öl som var nya för mig.

Nå, följande öl beställdes:

Svartbergets Munkslalom. (Belgisk ljus ale)

Svartbergets Weissbergen (Veteöl)

Svartbergets Village Saison (Saison)



Tycker att Svartbergets Munkslalom kändes mild med bröd, kryddor och lite jäst. Inte dålig på något sätt men inte min favoritstil i ölvärlden.



En som var strået vassare var Svartbergets Weissbergen. En ganska klassisk veteöl med lite banan, kryddnejlika samt bröd. Lättdrucken och tämligen uppfriskande.



Godast av de tre var alltså Svartbergets Village Saison. Ganska mild även denna och med citrus, lite örter, koriander samt toner av fläder i avslutningen.

Värt att notera är att samtliga öl är på burk, det är något som jag gillar. Blir inte alls lika tungt att bära dessutom är det allmänt smidigt med burkar.

Kul är det att ibland dricka några öl i olika stilar från ett och samma bryggeri. Ovanstående tre var alla stabila men min favorit från bryggeriet är fortfarande Svartbergets Blackwood vilket är en rätt mumsig Imperial Stout.

Inga kommentarer: