torsdag 5 december 2019

Man in the Moon 25 år, 1994-2019.



Fredag 8/11 firade Man in the Moon 25 år. De hade en riktigt spännande fatölslista med en hel del unika öl gjorda speciellt för jubileet plus förstås en massa annat.



Tyvärr kunde jag ej besöka Månen den fredagen då jag istället var i Oslo men några dagar senare, onsdag 13/11 blev det ett besök. Anlände kring 16, då satt det redan en del folk i salongen, framåt 18 var det rejält med folk.



Glädjande nog fanns de flesta av de specialöl som jag var mest intresserad av kvar på fat, en av dessa var Nøgne Ø Black Moon Rising. En värmande öl på 14% som bland annat bjöd på kryddor, bourbon och något som påminde om "romrussin".



Helt klart en god öl men en som var strået vassare var Hoppin' Frog Vanilla Bitter Barrel Aged BORIS. Härligt fyllig öl med en massa smak.



Brekeriet Red Weasel Sour (Vild) var även den speciellt framtagen till jubileet. Uppfriskande med både körsbär och en del svarta vinbär. Klart godare än gurkölet som de gjorde då Månen fyllde 20.



Nynäshamns Ångbryggeri bidrog också med ett par skapalser, av dessa dracks Nynäshamns Man in the Moon's Sherryfatslagrad Imperial Stout. Jag tyckte att den kändes rätt mild med mörk malt, choklad, lite bär och inslag av sherry.



Mat är också gott, för det mesta är det bäst att satsa på säkra kort, så även denna gången. Raggmunk är raggmunk, så är det bara. Tänk vad de stackare som av olika skäl inte äter fläsk går miste om i livet.



Kan inte annat än säga grattis i efterskott och säga att jag förstås ser framemot den dagen då Man in the Moon fyller 30.

Inga kommentarer: