torsdag 14 november 2019

Beställning av Nøgne Ø Dark Horizon 6.

Ibland får man vänta tålmodigt på öl som man har bra lust att få dricka. Tidigare i höstas blev det äntligen klart vilket datum Nøgne Ø från Grimstad i Norge skulle släppa sin sjätte variant i den smått klassiska Dark Horizon-serien. Nøgne Ø Dark Horizon 6 har legat i tre år i armagnacfat så det rör sig verkligen inte om en framstressad öl, tålamod var ordet.

Datumet för släppet var 1/11, 7200 flaskor rörde det sig om. Tillsammans med mina gamla ölkompisar Eddan och Eirik beställde vi fyra flaskor, en som vi ska dricka gemensamt och så en varsin flaska.Det var Eirik som gjorde själva beställningen på Vinmonopolet hemsida. Vi var inte helt ensamma om att vilja beställa nyheter den aktuella dagen då den beräknade tiden för Eirik att kunna lägga en beställning var 22 minuter.Beställningen den gjordes och något som jag inte visste om är att man betalar sina varor redan då man beställer, alltså inte som i butiken på Systembolaget då man hämtar ut sin beställning. Anledningen är att Vinmonopolet inte vill att folk beställer och så dyker de aldrig upp och hämtar sina flaskor/burkar.

Någon kanske undrar var någonstans vi skulle hämta ut våra fyra flaskor? Som genom ett under hade vi tänkt oss en ölhelg i Oslo så Vinmonopolets flaggskeppsbutik i Aker Brygge var butiken dit vi ville ha våra flaskor. Sagt och gjort, det var där vi hämtade ut grejerna.Om själva ölhelgen i Oslo tänker jag skriva om i senare inlägg.


4 kommentarer:

Pontus sa...

Jag ska åka skidor i Norge under julveckan, om jag beställer flaskor via vinmonopol, vet du hur länge de förvarar flaskor? Hittar ej infon på deras hemsida.

Gyllenbock sa...

Hej! Tyvärr så vet jag inte hur länge de förvarar flaskorna. Förmodligen hyfsat länge med tanke på förskottsbetalningen.

Mattias sa...

Hej

Vet du om det finns någon bloggare el liknande som släpper listor på planerade släpp?
Typ portersteken.se

MVH

Mattias

Eirik @ Basunen sa...

@ Pontus: Du har två veckor på dig att hämta dom från polet.

@ Mattias: Det där är inte helt lätt att bli klok på eftersom Norge har lite (minst sagt) udda regler (les förbud) för alkoholreklam, men om du inte hittar informationen på vinmonopolets egne sidor så kan jag tipsa om https://www.aperitif.no som har viss information i alla fall.

Lycka till

/Eirik