måndag 9 september 2019

Stockholm Beer Fest lördag 31/8.

Precis som förra året anordnades Stockholm Beer Fest även i år. Platsen var den samma, vid Smålandstorget utanför en av värdarna Barrel & Burgers restaurang. I år var antalet medverkande bryggerier dubbelt så många jämfört med 2018, 17 stycken. Själva festivalutrymmet var utökat även det. Jag hörde med Eddan om han var sugen på att dra in till stan på lördagen och gå på festivalen och en liten pubrunda efter det, det var ingen tvekan utan han tackade snabbt ja.Innan festivalen passade vi på att besöka Spritmuseum och dessa brygga där gotländska Snausarve gårdsbryggeri några dagar innan hade tagit över flera av kranarna. Det fanns en del öl kvar så vi passade på att dricka en varsin, i mitt fall den lambikliknande Snausarve Söirli Dräue som var klart duglig. Ja Snausarve är ett bryggeri som det är värt att hålla lite koll på.

Från Spritmuseum tar det i runda slängar 25 minuter att gå till Smålandstorget vilket vi passade på att göra i det fina sensommarvädret. När vi kom fram vid 13-tiden var det en hel del folk på plats men det var aldrig några problem att beställa öl. Något inträde var det inte tal om utan det var bara att knalla in på festivalområdet som var utomhus. Ville man köpa öl fick man köpa kuponger som kostade 56 kronor styck. För den summan fick man ett plastglas med 20 centiliter öl. Vissa tyckte att det var rätt dyrt men jag som brukar jämföra det mesta med priserna på Hatten tyckte att det var ett ok pris.De svenska bryggerierna dominerade bland de 17 stycken som fanns på plats, importören Galatea hade dock några amerikanska öl. Bland de provade tyckte jag mest om Captain Lawrence Galactic Fog - DDH som var en mumsig DIPA.Morgondagens Bryggeri har jag inte provat alltför många öl ifrån men under festivalen blev det hela fem nya bekantskaper, av dessa var Morgondagens Björnes Delight godast, rejält sur och med en massa björnbär, kul öl helt klart.Enligt uppgift var det över 8000 besökare på de två festivaldagarna. Jag kan förstå varför då det är en väldigt trevlig liten festival med centralt läge i stan som nästan känns som en gatufest där alla möjliga personer är på plats, inte bara en massa ölnördar och annat löst folk. Det var som vanligt kul att träffa en del bekanta som dagen till ära var törstiga.Efter att den sista kupongen förbrukats gick vi nöjda och belåtna mot Man in the Moon som hade en massa öl från Evil Twin på kran. (veckan innan var alla 30 kranar påkopplade med öl från nämnda bryggeri)Mina smaklökar kanske var lite slitna då jag inte blev sådär jätteimponerad av de fyra olika öl från Evil Twin som dracks. Ewil Twin  NYC / Bellwoods Acai Bowl Helmet var rentav rätt tråkig. Bäst denna gången var Evil Twin NYC Salty Tuff Nutty Bed-Stuy Dude Staff Jesus Edition 2. Förstås söt men inte extremt för en gångs skull, gillade ölets värmande känsla.

På hemvägen passerades Lådan där jag inte kunde låta bli att äta deras härliga Mac 'n' Cheese. Helt klart en kul lördag var det.


Inga kommentarer: