måndag 4 mars 2019

Söndag 10/2 i Phoenix. Goldwater Brewing, Craft 64, Two Brothers Brewing och The Wandering Tortoise

Solen den sken på söndagen och jag tog en riktigt lugn morgon. När det blev dags för lunch mötte jag Tom och vi gick till en pizzeria som låg i närheten av hotellet. Pizzeria Bianco är högt rankad bland pizzeriorna i Phoenix och visst var pizzan god men inte enastående.



Väl klara med lunchen satte vi oss en stund i solen och funderade över vad vi skulle hitta på denna söndag? Jonas var på egna äventyr med korvfestival och annat smått och gott.

Vi kom fram till att ta en Lyft till Goldwater Brewing Company i Scottsdale. Det visade sig vara ett klokt drag då deras öl var i de allra flesta fallen riktigt goda.



Stället var ganska litet men schysst, vi satt utomhus vilket var skönt.



Efter Goldwater knallade vi till puben Craft 64. Ett ställe som jag inte visste något om men även det visade sig vara riktigt bra. Egna öl hade de liksom ett stabilt utbud av öl både på fat och burk/flaska.





Ett relativt litet ställe inomhus men de hade en uteplats på baksidan där folk satt och drack öl och åt mat. Vi valde att sätta oss på framsidan i solen.



Jag blev riktigt förtjust i IPA:n 12 West K-Lax som var riktigt färsk och fruktig med framförallt ananas och mango. Härlig öl i solen vill jag lova.



Ett skönt söndagstempo var det, ingen stress utan vi tog det lugnt. Vår nästa anhalt blev Two Brothers Brewing Company. Deras huvudanläggning finns i Illinois men numera brygger de även på sitt ställe i Arizona. Det var fint att ställena låg i närheten av varandra för det var verkligen ett fint promenadväder.



Stället var stort och påkostat, allt kändes nytt. Tycker att hamburgaren var godare än deras egna öl liksom gästöl. Som helhet ett helt ok ställe dock, ja det vore synd att klaga.



Väl klara på Two Brothers hade det blivit kväll. Ett sista ställe fick det bli, favoriten The Wandering Tortoise. Precis som på fredagen hade de en hel del intressanta grejer på fat, det mesta var dessutom nytt jämfört med ett par dagar tidigare.

Gillade verkligen The Wandering Tortoise, finns många trevliga ställen i Stockholm men jag hade verkligen inte klagat om vi hade ett liknande ställe som detta i Stockholm. Även på en söndag kväll var det en hel del folk även om det inte var lika stimmigt som på fredagen.



Det godaste som dracks denna gången var en Hazy-IPA från Pueblo Vida som hette Sitrous. Ännu ett bevis för att det bryggeriet gör riktigt bra humle-öl. Vore kul att se öl från dem i Sverige men det känns som en utopi.

En kul och avslappnad söndag var det, avslutades med ett par burkar på rummet. På måndagen skulle jag tillbaka till Los Angeles, grabbarna de skulle åka till annan ort i Arizona.


2 kommentarer:

fajanen sa...

En riktigt härlig söndag i solen var det.

Gyllenbock sa...

Verkligen en toppendag. Favorit i repris vore skoj. 😀