tisdag 27 februari 2018

Torsdag 15/2 i San Diego. Bottlecraft North Park och Toronado.

Hemkommen från San Diego och San Marcos sedan ett par dagar. Tänkte skriva några reserapporter i vanlig ordning. Upplägget blir likadant som efter förra årets resa till Kalifornien, ett inlägg om respektive resedag.



Börjar med torsdag 15/2 då det bar iväg. Blev upphämtad av grabbarna och med god marginal var vi på Arlanda så vi hann äta lite lätt frukost i SAS-loungen. Uppe i luften satt vi i Plus-kabinen vilket fungerade bra även om det handlade om en flight på över 10 timmar till LAX. Från luften kan man inte beskylla Los Angeles för att vara en vacker stad men onekligen tämligen stor.



Immigrationen i USA tog längre tid jämfört med förra året. Frågorna var fler än förra årets enda. Men då jag sa att jag skulle till San Diego och dricka craft beer så sken immigrationsnissen upp och önskade mig välkommen till USA.



Denna gången hade vi hyrt en bil hos Avis. Mellan LAX och hotellet i San Diego var det knappt 200 km. Bilresan tog längre tid än beräknat så det han bli mörkt innan vi äntligen var framme på Lafayette Hotel i San Diego, förövrigt samma hotell som det boddes på förra året. Allt som allt tog det drygt sex timmar från att vi landat till att vi öppnade dörren på vårt hotellrum.



Efter att vi pustat ut en stund och installerat oss på vårt familjerum med separata sovrum och badrum för de sex nätter som vi skulle bo på hotellet begav vi oss ut för avnjuta resans första öl på amerikansk mark.



Hotellet ligger verkligen bra till, ja särskilt med tanke på den trettionde gatan med alla bryggeripubar, barer och annat smått och gott.



Den kombinerade ölshoppen och baren Bottlecraft North Park började vi på. Stället var sig likt från förra året. Det är verkligen trevligt att kunna gå omkring och småprata med alla skönheter i form av ölburkar eller ölflaskor samtidigt som man har något gott i glaset.



Det godaste av de fem öl som dracks på Bottlecraft var Alvaro Street Contains No Juice. Välhumlad och fräsch och med en fin fruktighet. Några Pliny The Elder fanns på flaska, ok lika bra att köpa med sig några så att det inte uppstod protester från omvärlden.



Inte långt från Bottlecraft ligger Toronado SD. Ett ställe som det inte går att inte gilla. Var tämligen lugnt denna torsdagskväll. En obligatorisk Pliny The Elder på fat började vi med. Lika balanserad och stabil som alltid.



Förutom nämnda Pliny mäktade vi med en varsin IPA, två från Hollister och en från Artifex. Den från Artifex gick vinnande ur den kampen.



Då vi knallade tillbaka till hotellet gick vi förbi hamburgarstället vars namn börjar på M, en nödsituation då vi alla var väldigt hungriga, de var ju typ frukostdags trots att kvällen bara var kring 21 lokal tid. Tidsskillnaden är som bekant -9 timmar mellan västkusten och Sverige.



På rummet orkade vi med att dela ett par objekt innan det var dags för välbehövlig vila. (att vara uppe i mer än ett dygn är något som jag väldigt sällan är plus en lång resa på det så inte direkt konstigt att man till slut blir mer än vanligt koko i roten)

Detta var förresten inlägg nummer 1000 på bloggen, tänk att det blivit så många. Tack till alla som läst och fortfarande läser det jag skriver. 

Inga kommentarer: