måndag 22 januari 2018

Ohio-öl på Man in the Moon

Förra måndagen besöktes Man in the Moon för lite intag av öl. För tredje året i rad i januari är det en amerikansk delstat som uppmärksammas rejält bland fatölen, i år är det Ohio.Fler än 80 olika öl från nio bryggerier i Ohio handlar det hela om. Det finns fortfarande möjlighet för den som ännu inte hunnit besöka Månen att stifta bekantskap med öl från Ohio då det hela pågår mellan 2-27/1.Hoppin Frog Brewery är det enda av de medverkande bryggerier som jag druckit ett flertal öl ifrån, från de övriga väldigt få eller inga alls. Apropå Hoppin Frog så var 13 av fatölen i måndags från nämnda bryggeri, imponerande minst sagt.

Tyvärr imponerade inte ett av de okända bryggerierna på mig. Listermann Nutcase Peanut Porter var väl ok men det gäller att gilla jordnötter. Listermann Lemon Pound Cake tyckte jag var alldeles för söt och åt det artificiella hållet.Fem olika Hoppin Frog dracks, inte helt förvånande gillade jag Hoppin Frog Extended Barrel Aged BORIS The Crusher allra bäst. Fyllig med rostad malt, vanilj och bourbon. Stabil smuttare som man säger.

Priserna var höga men som tur är var det inget av ölet som gjorde bort sig förutom nämnda Lemon Pound Cake.Gillar verkligen restauranger/pubar som kör olika teman år efter år. Undrar vad det blir nästa år?


2 kommentarer:

Jonas sa...

Det såg intressant ut,men man ska ju ha tid också.:/

Gyllenbock sa...

Det var inte alls dumt. Tyvärr räcker inte tiden till allt som vill göras men antar att det är typ lika för de allra flesta.