måndag 30 oktober 2017

Dugges på Bishops

För några veckor sedan (16-22 okt) körde Brill, Dugges Bryggeri och Bishops Arms Sveriges i särklass största tap takeover där 40 pubar samtidigt kopplade på 400 kranar med öl från Dugges. Glädjande kopplade min närmaste Bishops Arms i Sundbyberg tillsammans med den i Piteå samtliga kranar med öl från Dugges.Det var inte bara öl i faten utan personal från Dugges åkte land och rike runt och höll provningar. Nu deltog jag inte i provningen men i Sundbyberg hölls den av Mr Dugges himself, Mikael Dugge Engström.

Tom och jag möttes utanför Biskopen strax före öppning klockan 16, onsdag 18 oktober. Trodde att det skulle stå folk och köa men den första timmen var lugn, vi var förstås de två första som klev in i salongen.En rätt spektakulär syn var det med de 23 kranarna med Dugges, även om två av kranarna inte var i drift av olika orsaker. Många av ölen var bekanta, bland dessa den ack så trevliga Dugges Ronny's Crush som det blev tre glas av. Vet man inte vad man ska välja så tar man alltid ett säkert kort.Sex av kranarna innehöll för mig nya öl, från pilsner till Imperial stout. Sistnämnda var Dugges / Omnipollo Anagram Bourbon Barrel Aged Blueberry Cheesecake Stout. Vem behöver efterrätt då en dylik öl finns? Verkligen söt med en lång eftersmak.

Något man inte ser så ofta är en Black IPA, men Dugges Orange Night var en sådan. Inte den godaste i genren som jag druckit men klart duglig.En kul kväll var det som blev lite längre än planerat men vad gör väl det?

Inga kommentarer: