onsdag 14 december 2016

Ett par Bokkereyder på Akkurat

I måndags var Eirik och jag på en liten runda. Vi började med pizza på Hatten, sedan en öl på Oliver Twist innan vi slog oss ner på Akkurat för en lite längre sittning.Det är så skönt att kunna göra det på en ledig måndag då det är så lugnt på alla ställena. På Akkurat fanns det några olika flaskor från Bokkereyder som verkligen fångade vårt intresse.Bokkereyder är en lambicblandare som började 2013. Tidigare hade jag stiftat bekantskap med deras kreationer under årets CBC i Köpenhamn. Blev riktigt imponerad den gången så det kändes verkligen fint att i lugn och ro kunna dricka ett par flaskor. Flaskorna kostade 595 per styck så vi nöjde med oss två stycken denna enkla måndag.

Vi började med en Bokkereyder Averell vilket är en blandning av 1- och 2-årig lambic som sedan fått gotta sig i muscatelfat. Jag upplevde ölet som spännande och lite "annorlunda" men ändå väldigt gott. Mycket ek och druvor. Vore inte dumt att ha några buteljer hemma och se hur det hela utvecklar sig med några års lagring.Flaska nummer två blev en Bokkereyder Abrikoos. Tyckte att det ölet var snäppet vassare jämfört med Averell. Ganska så mycket aprikos liksom även ek, citrus och lite gräs. Balanserad och elegant. Slutsatsen är helt klart att Bokkereyder är en blender som man definitivt ska hålla ögonen på. Verkligen skoj att de har dykt upp, behövs fler lambicblandare enligt min mening. Listan över nedlagda sådana är verkligen sorgligt lång.

Nu på lördag (17/12) släpps det fyra olika varianter av Bokkereyder Framboos på Akkurat, 12 flaskor av varje så det kan verkligen vara läge att slå till om man känner sig sugen på att prova.

Måste även passa på att tipsa om Akkurats bourbonglaserade Entrecôte som serveras med en god potatisterrin. Hade inte ätit den tidigare då jag normalt sätt brukar äta Akkurats supergoda musslor men måste säga att det var riktigt gott och mättande.Innan vi kastade loss för hemfärd delades det på en flaska Närke Kaggen Stormaktsporter Börb'nåhalllon. Ursäkta språket men jädrans vilken trevlig avslutning på den lilla måndagsrundan.


2 kommentarer:

Jonas sa...

Det där lät ju inte fel. Synd bara att man får tänka som så-''Hmm,helkväll på Akkurat eller köpa ny dator.''

Gyllenbock sa...

Varför inte båda två? Det finns SMS-lån. :)