måndag 16 maj 2016

Torsdag i Malmö

Efter en ölmässigt relativt lugn period var det i torsdags dags att ännu en gång flyga till Malmö. Den staden är alltid värd att besöka men den stora anledningen till just denna resa var att Copenhagen Beer Celebration, CBC, skulle besökas fredag och lördag.

Tidigare år har jag alltid bott i Köpenhamn under CBC men denna gången blev det alltså Malmö. Kände mig aningen "ledsen" över att inte vara i Köpenhamn på torsdagen då det hölls ett event med Hill Farmstead på Warpigs. Inte blev det bättre av att grabbarna rapporterade om många goda öl. Nåväl, ibland blir det som det blir, dessutom kan man inte vara överallt.Som tur är finns Taproom Malmö, ett ställe som alltid imponerar på mig. Deras egna öl håller fin klass, maten är god och personalen alltid på tårna och serviceinriktade. (pinsamt nog glömde vi bort att betala för maten innan vi gick, något som vi fixade dagen efter. Hade varit trist att bli portad från Taprom)

Bland de egna ölen utmärkte sig Malmö Sand Dollar DIPA och Malmö Cacaoic 1. Förstnämnda härligt färsk och välhumlad med framförallt apelsin och en del ananas. Malmö Cacaoic 1 är en Imperial Porter med mycket kakao och choklad. Söt men skönt nog kändes den inte för söt.Gästöl fanns det som vanligt också många av, denna gången var alla ölen från antingen amerikanska Bagby Beer Company (som hade en tap takeover kvällen innan) eller Stockholm Brewing som körde ett litet event då vi var där. 

Då CBC skulle sparka igång klockan 10:00 nästa dag så försökte vi ta en rätt tidigt kväll. Gick väl hyggligt med det då vi var tillbaka på hotellet strax före midnatt.

Innan det besöktes dock helt nya BrewDog Malmö som öppnade 4:e maj. Lokalen var förstås fräsch och den kändes rymlig. Det var en del folk, bland dessa märktes BrewDogs grundare James Watts som fick stå ut med att folk gick fram och pratade med honom och bad om att bli fotade med honom. Jag försöker låta folk vara ifred särskilt då de tycks vara ute på sin "fritid". Fast hade det varit salige Jussi Björling (någon bättre tenor har aldrig funnits och går inte att finna) så hade saken förstås varit en annan.Bland fatölen utmärkte sig särskilt AleSmith Speedway Stout - Hawaiian. Det kan jag säga att sämre öl det kan man definitivt dricka. Riktigt mumsig med en massa kaffe och en trevlig kropp.

Nya öl från Brekeriet missar jag gärna inte. Deras samarbetsöl  med Stillwater och To Øl, Scanium fanns på fat. Lättdrucken och uppfriskande med lime, funk och frukt.BrewDog Malmö har ett bra läge, nära till både Centralstationen (7 minuters promenad) liksom ett flertal hotell. Någon mat blev det inte men korven den såg riktigt schysst ut. Det hela utvecklade sig till en klart stabil torsdagskväll. Skönt nog blev det inte toksent då nya uppdrag i ölets tecken skulle ske på fredagen.

Inga kommentarer: