torsdag 7 november 2013

En flaska Monks Café för 397 kronor

Sedan en tid tillbaka går det att köpa olika blandningar, "blendar" från Monks Café i Stockholm där deras bryggmästare Charles Cassino tillsammans med andra skapar olika öl av olika blandningar. Jag har provat de allra flesta och i många fall blivit glatt överraskad då de olika ölen i många fall varit riktigt bra, de två mest lyckade blandningarna hittills enligt mig är Monks Café Blend no.4 Vigorous, vilken är en blandning av De Molen Hel & Verdoemenis och Monks Café Imperial Cherry Stout. En annan riktigt smakrik och bra öl i serien är Monks Café Blend no. 8 Kinship Evolution vilken är en blandning av Trippy Hoppel Monks Oakwood Edition och Trippy Hoppel Eskisltuna Edition.

När jag häromdagen var på Systembolaget Passagen och botaniserade bland novembernyheterna noterade jag att den allra senaste skapelsen i serien hade nått hyllan, Monks Café Blend no. 12 Invincible Gueze Style Sthlm Style Ale vilket är som det står på etiketten:  "Blend från 3 års lagring (fransk ekvinsfat) och lagrad 1 år i Mackmyra Bourbon Ekfat."

Det som var mest noterbart med flaskan var dess pris, 397 kronor. Ok att buteljen är på 75cl men för min del känns det väldigt överdrivet. Visst brukar Monks ha rätt dyra öl jämfört med andra, särskilt då deras egna skapelser men detta slår ju allt. En sak är säker, jag kommer inte att köpa en flaska då priset ligger högt över budget, särskilt om man beaktar att det inte ens är säkert att innehållet är gott. Det får vara hur unikt som helst, men tyvärr.


Någon som ämnar köpa en flaska eller två?

4 kommentarer:

Airixen sa...

Sällan Stellan. -200kr så hamnar den på ett mer rimligt pris jämfört med importerade konkurrenter. Skulle ändå inte chansa på en flaska.

Tack för en vettig blogg!

Eddan sa...

Nej du, inte en suck! 150:- eller under så hade den stått hemma i ölskåpet just nu.

Gyllenbock sa...

Airixen: kul att du gillar min blogg, vad gäller ölet så hade jag kunnat tänka mig att betala 150 spänn, inte mer. Blir intressant att läsa de första recensionerna om ölet, om det nu dyker upp några. Ölet är inte ens inlagt på Ratebeer ännu.

Eddan: ja exakt, inte mer än så.

Jon H sa...

Märkligt val av flaskstorlek. De har ju ända ned till 18cl flasor av sina blends. en 18cl flaska hade landat på en hundring typ. Det hade jag kunnat lägga för att testa.