onsdag 12 december 2012

Flaska 6 av 300

Öl från lilla PangPang Brewery är sannerligen inte lätt att hitta, deras senaste öl är framtagen av Hornstull Bryggerisällskap och alltså bryggd hos PangPang. Namnet på ölet är Hornstull Honey Amber. Ölet är en buteljerad hyllning till Hornstull, det blev bara 300 flaskor innan brännaren brann, ja så kan det gå.

På flaskan står följande: "Det här är ett öl för de som doppat sina lurviga i Lilejolmsviken, tappat bort sig bland Mickes skivbackar och ramlat Hornsgatan fram i gryningsljuset. Det är en buteljerad hyllning till Hornstull. Det har en speciell karaktär, unik blandning och opolerade kvalitéer. Lite som stadsdelen själv."

Tyvärr har jag nog inte gjort något av ovanstående men tog ändå en rövare och beställde en flaska på Beijing 8 i Hornstull häromdagen då det skulle spisas lunch. Beijing 8 är en kedja som är specialiserade på Dumplings, fast jag föredrar deras Gongbao Jiding, en av mina absoluta favoriträtter från den magnifika kinesiska köket.Flaskan som jag fick var nummer av 6 av de 300 tillverkade. Priset 99 svenska kronor. Måste direkt säga att ölet var väldigt gott och friskt. Välhumlad med stora inslag av olika frukter, särskilt då ananas och citrus. Beskan i ölet matchade den hyfsade hettan från maten riktigt bra. Härligt drickbar öl som kändes modern. Skulle inte ha något emot att dricka en flaska till, eller varför inte två? Skoj!

Blir intressant att följa Hornstull Bryggerisällskaps kommande äventyr.

Inga kommentarer: