tisdag 17 januari 2012

IPA-festival på Man in the Moon

I lördags besökte Eddan, Eirik och jag Man in the Moon, anledning till vårt besök var förstås dehttp://www.blogger.com/img/blank.gifras pågående IPA-festival. Vi klev in precis då de öppnade, vi satt väl där i runt tre timmar. Det var lugnt under hela besöket, som det nästan alltid brukar vara då jag besöker "Månen".

De hade 23 olika IPA på fat då vi klampade in.Jag började med en Mikkeller Single Hop Summit IPA. Både doften och smaken dominerades av en gräsig humlighet. Kola och citrus fanns det också. En helt ok IPA men långtifrån ett mästerverk.

Emelisse Blond IPA var nästa öl. Den hade en riktigt trevlig och fruktig doft. Som vanligt var inte smaken riktigt lika imponerande men helt klart stabil. En viss tvålighet drog ner betyget en aning.

Öl från Bornholm dricker jag inte ofta så det var ganska logiskt att beställa in en Svaneke In Your Pale Face IPA. Rejält bitter med mycket grape och frukt. Även en del malt som balanserade det hela.Indslev Hvede I.P.A. var ju ett måste. Hur ofta provas veteöl men en rejäl dos humle, i detta fallet bland annat Amarillo och Cascade. Tydlig vetig karaktär över ölet men visst kändes humlen. IPA skulle jag inte kalla ölet utan det var ett veteöl med extra mycket humle. Uppfriskande och god men inte denna var superb.

Anderson Valley Imperial IPA hade väldigt mycket kola i både doften och smaken. Lite mer humle hade inte skadat i mitt tycke. Drickbar men inget särskilt.

Rogue Brutal IPA trodde jag skulle vara en rejäl käftsmäll men även det var snäll. Eller som jag antecknade "inte det minsta brutal". Istället var ölet stabilt drickbar med gräs och en hel del grape. Måste helt klart ta och prova om ölet vid tillfälle.

Sista ölet blev Flying Dog Raging Bitch. Ölet var lätt syrligt med ganska mycket smak av anis. Fanns även jäst liksom humle och frukt. Det var inget dåligt med ölet men den kändes ganska udda.

I ärlighetens namn var inget av ovanstående öl fantastiska, de flesta helt ok men något saknades.

Grabbarna passade på att Amager Rated XxX som definitivt inte smakade som den skulle. Väldigt jordig. Bartendern erkände att det var absolut sista slurken som vi fick in till vårt bord. I mitt tycke hade det varit fint att slippa betala för det ölet men men. Raasted Festival DIPA beställdes också, ett litet smakprov blev det för min del och inte heller det ölet kände jag riktigt igen. Nåväl, så kan det gå. Tummen upp förstås för ett trevligt initiativ med humlefestival i januari, en månad då säkert en hel del själar kan behöva lite tröst.

En del två följer, men då befinner vi oss på Akkurat och botaniserar i Cuvéelistan.

4 kommentarer:

fajanen sa...

Synd att du missade Neither och Mikkeller 19 som de hade tidigare. Väldigt bra öl. Summit gillade jag.

Gyllenbock sa...

Neither hade varit skoj att dricka igen, smakade det ölet i Nacka. Mikkeller 19 dracks på flaska senare på kvällen, återkommer om det.

Weine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Weine sa...

Rogue Brutal IPA ska ju vara samma öl som Brutal Bitter. Jag tyckte precis som du att den var ganska snäll som IPA. Men ordet brutal kom ju till då den klassades som bitter. :)