måndag 19 september 2011

Nästa vecka är det dags för SBWF

Tiden den rullar på, i nästa vecka är det dags för årets Stockholm Beer and Whisky Festival. Det ska förstås bli riktigt kul att gå på festival igen, särskilt ser jag fram emot ölbloggarträffen som Johan på Portersteken har styrt upp. Verkligen kanoners! De bägge torsdagarna ska jag gå på i år, något annat har jag inte tid med i år.

Har gått igenom utställarlistorna och kan konstatera att de ännu är bristfälliga, det framgår i många fall ännu inte vad det ämnar att servera. Intressant är det att se att norska Lervig Aktiebryggeri är på plats. Är det första gången ett norsk bryggeri har ett eget bås? jag kan inte minnas något annat, fast då är förstås mitt minne synnerligen uselt. Lervig Brewers Reserve Konrads Stout kan jag tipsa om, om nu ölet kommer att finnas i Nacka. Jag gav ölet höga 4.5 i betyg i somras då jag besökte Stavanger.

Precis som förra året är det många danska bryggerier på plats, fint även det även om jag föredrar att dricka dansk öl i Köpenhamn. Ack, ack vilken tur att jag lever i ett i-land.

Bland de svenska bryggerierna finns det en hel del nyheter, några är HI-FrEQency Lager från Nils Oscar, CPH Black Oak och East Coast IPA från Sigtuna, Oppigårds Ekporter ja det var bara några exempel. Det blir väl till att skriva en lista på vad som vill provas men sedan väl på plats blir det som vanligt, man dricker allt möjligt oplanerat, precis som det ska vara.

Förresten så kan jag inte hitta Närke bland utställarna, inte heller Bishops Arms. Ska det inte medverka i år? Någon som vet?

6 kommentarer:

Carl sa...

Vad jag har hört så har Närke bestämt sig för att inte medverka i år.

Själv har jag förhinder första torsdagen. Kommer förbi andra torsdagen som omväxling.

Gyllenbock sa...

Carl: det var vad jag misstänkte, det var ju trist att höra att Närke inte ska medverka. Vi kanske ses andra torsdagen.

Anonym sa...

Bishop ställer inte upp iår.

Stefan - Ölsvammel sa...

Jag kommer också på torsdag så då syns vi där :)

Jag har kollat med Närke och dom kommer inte medverka i år, men dom kommer till SMÖF och SBWF.

Frequency-ölen verkar finnas dels hos Sigtuna och dels hos Nils Oscar.

Jag tror det där norska bryggeriet kommer stå med Elixir Wine och dom andra danskarna. Dom ska iallfall ha med ett norskt bryggeri i år men jag har inte fått bekräftat vilket, jag gissade dock att det skulle vara dom.

Det kommer en nyhetslista även från mig, väntar bara på svar från dom sista bryggerierna.

Killer sa...

Bishops Arms på Vasagatan stoltserar dock med efterfest varje dag efter att mässan har stängt.

Gyllenbock sa...

Stefan: japp det gör vi!

Killer: har sett det men kan tyvärr inte medverka på någon efterfest i år.