torsdag 13 januari 2011

Ingen julölsrea?

De senaste åren har jag passat på att handla julöl till reducerat pris på Systembolaget i januari men i år verkar de inte sälja sådana med nedsatt pris, eller är jag ute och cyklar? Rean kanske inte har börjat? Har inte besökt någon butik nu i januari så vet inte hur det ser ut med den saken.

Tittar man på Systembolagets hemsida så är det mest oktoberöl som säljs till nedsatt pris.

Någon som vet om det blir någon "rea"?

4 kommentarer:

Jompa sa...

Jag mailade systembolagets kundtjänst i veckan oc fick till svar att de inte kommer att prissänka julölen, med följande förklarning;

Enligt information vi har fått så finns det två huvudsakliga anledningar till detta beslut. Viktigast är att det anses svårförenligt med Systembolagets roll som alkoholpolitiskt instrument om vi sänker priset på vissa artiklar i sortimentet bara för att de skall sälja slut så fort som möjligt. Dessutom har utvärderingar av tidigare års prissänkningar av julsortimentet visat att försäljningen påverkats såpass lite så att det är svårt att motivera prissänkningar eftersom de leder till ökade administrativa kostnader. Även om vi slutar med egna prissänkningar av sortimentet så kan dock sådana komma att äga rum ändå i framtiden, dels i samband med de prisjusteringar som leverantörerna får genomföra två gånger per år, dels som en följd av eventuella alkoholskattesänkningar som kan beslutas av riksdagen.

Gyllenbock sa...

Jompa: tack för svar, ja då vet vi hur statusen är. "Alkoholpolitiskt instrument", jojo. "Ökade administrativa kostnader", ja det är en klassiker som man alltid kan dra till med.

Henke1978 sa...

Förklaringen är ju i sig inte jättekonstig. Det konstiga är att de faktiskt redan rear ut vissa produkter (exempelvis oktoberöl och vissa viner), plus att de gjort så även tidigare (exempelvis julölen från 2009). Systembolagets roll som "alkoholpolitiskt instrument" har såvitt jag vet inte förändrats från förra julen till denna.

Johan sa...

Jahapp, det var ju synd. Nåja, det fanns inte så mycket roligt kvar på hyllorna i varken Falun eller Uppsala så det gjorde väl inte så mycket ändå.