tisdag 23 maj 2023

Ett sista besök på Mikkeller Bar Stockholm.

Häromveckan meddelades det att Mikkeller Bar Stockholm på Östermalm ska bomma igen. Baren har funnits på Brahegatan i sex år, innan det var den belägen på Döbelnsgatan. (stängde 2015) Det är inte den första Mikkeller-baren som stänger eller har stängt de senaste åren.

Lördag 27/5 är den sista dagen som baren är öppen så ännu finns det möjlighet att besöka baren. Tom och jag passade på att göra ett sista besök i förra veckan, onsdag 17/5. 


 

Som vanligt fanns det en del intressant på fat, inte minst några öl från tyska Fuerst Wiacek. Tre olika öl från Berlin dracks, alla var goda men för egen del tyckte jag ändå att Fuerst Wiacek Jewels var den godaste av de tre. Visserligen söt men med i mitt tycke fina smaker av kaffe. 


 

En rackare som ingen av oss tyckte om var Unibärsum Back to the Flipa III. En udda öl som smakade "grönt", lime och bär. 


 

Jag har alltid tyckt om att besöka Mikkeller på Östermalm, lokalen är schysst och personalen har alltid varit trevlig. Glädjande är att lite senare i sommar kommer en ny bar att öppna i samma lokal och med befintlig personal. Enligt information på social media är det en av de nuvarande delägarna som ska driva baren. (kollar man på företagsinformation så är den nuvarande barens formella namn Mikkeller Brill Östermalm AB) En bar som drivs av Brill, det låter väl fint det? 

Värt att nämna i sammanhanget är att Mikkeller Södermalm kommer att finnas kvar. 

Avslutningsvis finns det inget annat att göra än att tacka Mikkeller på Östermalm och önska den nya baren som tar över framgång.

Inga kommentarer: