torsdag 27 juli 2017

Sommarprovning på Basunen

För några veckor sedan samlades vi på Basunen för en liten provning samt mat i all enkelhet. "Regeln" för dagen var att alla fick ta med sig fyra öl till knytkalaset. Innan vi körde igång passade jag på att leka med Watson, ja den gamle gubben orkar än. När vi väl satte igång började vi med en riktig sommaröl, Thomas Hardy The Historical Ale. Visade sig vara en skön öl att sitta och sippa på. Söt med klassiska smaker av torkad frukt, kola lite ek och även en gnutta konjak.Öl nummer två hade jag fått av en kollega som var i Portland och lullade runt, Block 15 Sticky Hands IPA - The Hop Experience Ale. (nästan så att bläcket tar slut med tanke på det långa namnet) En god öl med en hel del humle, gräs och lite kåda. Första gången jag provade något från det bryggeriet.Innan maten betade vi även av en Cigar City Marshal Zhukov's  Imperial Stout - Vanilla Hazelnut som Eddan köpt på nätet. Len och fin med kaffe, hasselnötter och vanilj.

Maten var strålande god, ja grillad oxfilé är alltid en höjdare. Matölen var desto enklare, några okända rackade från Lettland.


Det var verkligen en utsökt måltid. Dock var vi inte klara med ölprovandet utan det rullade på. Ett par nya samarbetsöl mellan Amager och amerikanska bryggerier dracks, Against The Grain / Amager Minor Axident och Amager / Trillium SigteBroad. Båda två var goda men min favorit var den sistnämnda. Väldigt fräsch och läskande.En annan läskande öl var Boon Oude Geuze VAT 109, ja det var nog kvällens godaste öl trots allt. Trevlig syrlig med äpplen, ek och funk.


Kvällen var riktigt bra, inga skandaler denna gången heller.


Inga kommentarer: